Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Meer gedaan krijgen in dezelfde tijd? Dit zijn 4 tips

Martijn Pennekamp
20 september 2024

Tegenwoordig worden we constant blootgesteld aan afleidingen en prikkels. Daarom kan het soms een uitdaging zijn om productief te blijven en alles gedaan te krijgen wat er op ons takenlijstje staat. Gelukkig zijn er manieren om effectiever te werken en meer gedaan te krijgen in dezelfde tijd. In dit artikel delen we 4 tips die je kunnen helpen.

Maak gebruik van time management tools

De juiste tools zijn erg belangrijk voor effectief time management. Er zijn talloze apps en programma's beschikbaar die je kunnen helpen bij het plannen van je taken, het bijhouden van je tijd en het stellen van prioriteiten. Door het gebruik van deze tools kun je beter inzicht krijgen in je taken en deadlines. Hierdoor kun je effectiever plannen en beter je tijd indelen. Zo kun je voorkomen dat je taken uitstelt en uiteindelijk in tijdsnood komt.

Stel realistische doelen

Een valkuil die veel mensen tegenkomen bij het plannen van hun taken, is dat ze te veel willen doen in te weinig tijd. Het is belangrijk om realistische doelen te stellen en jezelf niet te overbelasten. Stel realistische doelen, want dan kun je jezelf motiveren om aan de slag te gaan en stap voor stap je taken af te ronden. Een handige techniek om realistische doelen te stellen is de 'SMART'-methode. Dit staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Door je doelen te formuleren volgens deze criteria, kun je ervoor zorgen dat ze haalbaar zijn. Bovendien blijf je zo gemotiveerd om eraan te werken.

Vermijd afleidingen

Een van de grootste obstakels voor productiviteit is afleiding. Of het nu gaat om social media, notificaties op je telefoon of collega's die je aandacht vragen, het is belangrijk om afleidingen zoveel mogelijk te vermijden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je telefoon op 'niet storen' te zetten tijdens het werken. Of door jezelf af te zonderen in een stille ruimte of gebruik te maken van noise-cancelling koptelefoons. Daarnaast is het ook belangrijk om zelf bewust te worden van je eigen afleidingen.. Als je merkt dat bepaalde zaken je steeds uit je concentratie halen, probeer dan manieren te vinden om hiermee om te gaan. Dan kun je je focus behouden en productiever werken.

Visualiseer je doelen en manifesteren

Een krachtige techniek die je kan helpen om meer gedaan te krijgen in dezelfde tijd is het visualiseren van je doelen en deze te manifesteren. Door je doelen helder voor ogen te hebben en jezelf voor te stellen hoe het zou zijn om ze te bereiken, kun je je motivatie en focus versterken. Daarnaast kan het helpen om gebruik te maken van affirmaties en visualisaties om je doelen te manifesteren. Door positieve gedachten en overtuigingen te creëren, kun je jezelf mentaal voorbereiden op succes. Zo breng je jezelf in de juiste mindset.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl, starten.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Blog

Meer gedaan krijgen in dezelfde tijd? Dit zijn 4 tips


Van starter naar leidinggevende. Zo maak je de stap!


Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer