HorecaWil jij starten in de horeca? Wij helpen je op weg om goed voorbereid van start te gaan. Om goed te kunnen starten in deze sector is het handig om actuele informatie te verzamelen en te bestuderen. Op deze pagina vind je veel handige tips en links naar sites waar je als oriënterende starter mee aan de slag kunt. Verwerk de informatie in jouw ondernemingsplan en bepaal wat de trends en verwachtingen zijn in deze branche zodat je goed geïnformeerd van start kunt. Ben jij startende ondernemer in de horeca?Onderaan deze pagina kunt je het artikel: "Tips voor de startende horecaondernemer" gratis downloaden. Starten als zelfstandig ondernemer in de horeca betekent jouw eigen koers bepalen. Als je succesvol wilt zijn in de horeca, dan moet je de trends volgen. Te laat signaleren betekent achter de concurrentie aanlopen. Je moet altijd oog hebben voor nieuwe ontwikkelingen en trends: de horecawereld gaat snel. MerkbelevingMensen gaan graag maar wel bewust uit eten. Ze willen weten wat hen te wachten staat. Een trend in deze branche is dat er zowel meer ketens als kleine particuliere zaakjes (theetuinen, B&B's) beginnen. Het merk wordt steeds belangrijker en staat voor de service en betrouwbaarheid. BestemmingsplanBij het starten van een eigen horecaonderneming moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Bij het kiezen van de locatie is het bijvoorbeeld belangrijk dat jouw horecabedrijf past in het bestemmingsplan van de gemeente. Indien je wilt verbouwen, bouwen of renoveren, dan heb je in veel gevallen een omgevingsvergunning voor bouwen van jouw gemeente nodig. Je moet altijd rekening houden met de brandveiligheidseisen en milieuvoorschriften van de gemeente. Daarnaast kan het zo zijn dat je een exploitatievergunning horecabedrijf van jouw gemeente nodig hebt. Mocht je eet- en drinkwaren willen bereiden, dan moet je over een HACCP-plan beschikken, je kunt ook een goedgekeurde hygiënecode volgen. Stappenplan voor starters in de horecaVolg het stappenplan van starten.nl welke je in fases helpt te starten, zo vergeet je niets! Bezoek ook eens onze kennisbank. Hierin vind je veel gratis downloads en alle antwoorden op de belangrijkste vragen. Branche informatierapporten voor de horecaHet Ondernemersplein heeft veel kennis en ervaring op het gebied van branchegegevens. Bekijk de cijfers en trends in de horeca via deze pagina. Lees via deze link meer informatie over de laatste ontwikkelingen in de Horeca. TIP Lees hier de laatste rapporten omtrent de horeca. Handige sitesNog meer weten over hoe je een horecabedrijf moet starten? Kijk op Ondernemersplein voor meer branche-informatie. Andere artikelen die ook interessant voor je kunnen zijn:
Downloads:
|
Nieuws |